Biografie

Als dagvoorzitter/presentator en tijdens zijn live act zet Niels Houtepen (1984) eigentijdse illusies en bizarre mind-experimenten in om zijn publiek te verwonderen, aan het denken te zetten en met elkaar te verbinden.

In het entertainmentvak heeft Niels zowel in als buiten de spotlights altijd zijn dromen nagejaagd en hij wil anderen zover krijgen om dit ook te doen. Naast het geven van live presentaties, maken van TV programma’s en live shows heeft Niels ook altijd een passie gehad voor het bedenken en creëren van entertainment concepten in de breedste zin van het woord. Achter de schermen was en is hij als ondernemer, producent en creative betrokken bij allerlei mediaconcepten, tv-programma’s en publieksevenementen. Zo was Niels mede-verantwoordelijk voor de creatie van Inspiration 360: het grootste inspiratie-event voor professionals, waar de Amerikaanse vice-president Al Gore en Sir Richard Branson in 2016 aan meewerkten. Daarnaast bedacht Niels het magisch-educatieve Wonder School, wekelijks te zien bij RTL Telekids. Het concept is er een van Just Media Group, waar Niels als Creative Director tot aan februari 2017 verbonden was. Sinds het voorjaar is Niels achter de schermen werkzaam voor TRIBE Company.

 

Niels werd in het verleden tweevoudig Nederlands kampioen Goochelen en stond in meer dan vijftien landen op de planken. Niels maakt als presentator programma’s voor RTL4, AVROTROS, SBS6, Omroep Brabant en Telekids. Tourde als gast artiest met Tiesto tijdens zijn 1e reeks stadionconcerten en gaf een exclusief optreden op de verjaardag van wereldster Shakira. In Nederland hostte en verwonderde hij op meer dan 500 events en hij specialiseerde zich de laatste jaren meer en meer op de zakelijke markt. Vijftien jaar lang kende de wereld deze rasentertainer als Nick Nielsen, maar omdat authenciteit bij Niels voorop staat werkt hij sinds 2016 weer onder zijn eigen, echte naam.