Verwonderen

Verwondering is de basis voor elke passie en sterker dan welke emotie dan ook. Het zorgt voor groei, geeft zelfvertrouwen en zet een magische bril op nuchtere neuzen.

Maar in wonderen geloven we na ons 8e levensjaar vaak niet meer. Des te mooier vindt Niels Houtepen het om zijn publiek avond na avond met illusies – in ieder geval voor éven – te laten twijfelen aan wat ze zien.

 

Een illusie is veel meer dan een verdwijntruc of een konijn in een hoed. Het zet aan tot emotie, zorgt voor verbazing en verwondering, verbindt, start creatieve processen en brengt mensen in beweging.

 

Die momenten van verbazing creëren is de reden dat Niels zich is gaan verdiepen in magie en illusie. De wereld heel even laten ontsnappen aan de vaste kaders. Niels is niet paranormaal begaafd, maar weet toch in de hoofden van zijn publiek te kruipen. Met magie, suggestie, maar ook met elementen uit de marketing in de vingers kan hij gedachtes bij eenieder in het hoofd planten én er weer uit halen.

 

Als prijswinnend magician en illusionist en verdieping in neurolinguïstisch programmeren, hypnose, psychologische experimenten en marketing, maar ook theater, cabaret en stand-up comedy heeft Niels een unieke vorm van entertainment ontwikkeld die moeilijk in een hokje te plaatsen is, maar het best te omschrijven als… verwondering.

 

Voorstelling

 

We denken dat verwondering toevallig op ons pad komt en niet te regisseren is. Niets is minder waar. In zijn one man-theatershow laat presentator, illusionist, creatieve geest en inspirator Niels zien hoe het ontstaat én dat iedereen kan verwonderen.

 

In zijn interactieve corporate voorstelling speelt Niels met de kracht van gedachten. Hij daagt zichzelf en het publiek uit om na te denken over verandering. Want de wereld verandert met de minuut en zowel mens als organisatie moet eraan geloven. De voorstelling sluit perfect aan bij veranderingsprocessen binnen een organisatie.
Niels neemt zijn publiek mee op een wonderlijke reis en creëert momenten van verwondering door te spelen met de kracht van gedachten.

 

Lengte van de voorstelling is 30 minuten, maar desgewenst op te splitsen in kortere blokken. Vanaf eind 2017 tourt Niels met een 90 minuten durende one-man theatervoorstelling langs de Nederlandse theaters. Deze voorstelling is ook exclusief inzetbaar en op maat aan te passen.

 

Wonder school

 

Speciaal voor kinderen heeft Niels een alter-ego creert te weten Wardo Wonder. Wardo is het hoofdkarakter uit de succesvolle RTL telekids TV serie Wonder School. Wonder School LIVE is in de Nederlandse tehaters te zien en ook als mini-show inzetbaar op diverse events.

Sinds ik Niels zo’n jaar of 10 geleden leerde kennen heeft hij mij altijd oprecht gefascineerd. Gefascineerd omdat Niels een van de weinige in ons vak is die artistiek gevoel, verbaal en empathisch vermogen alsmede zakelijk inzicht voortreffelijk weet te combineren. Vandaar dat wij regelmatig een beroep doen op Niels als presentator of dagvoorzitter omdat hij altijd snel de materie begrijpt, onthoudt, vooral luistert en daardoor goed anticipeert op de antwoorden. Zijn presentaties worden dikwijls door Niels ‘magisch’ gelardeerd waardoor zijn bijdrage altijd onderscheidend en aanbevelenswaardig is.

Frank Wentink

Directeur Wentink & Partners

Niels presenteert al jaren de jaarlijkse Uitreiking van de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg. Met zijn bevlogen, enthousiaste en professionele manier van werken én presenteren weet hij de ondernemers steeds weer op hun gemak te stellen en het publiek te verrassen.

Bestuur Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijck en Noord-Limburg

Niels is de afgelopen jaren presentator van Nacht van Oranje. Niels is voor ons de perfecte presentator; het energieke gezicht van het evenement met de juiste balans tussen dienstbaarheid naar de artiesten en het concept en herkenbaarheid voor het publiek. Daarnaast is Niels ook nog 'ns een buitengewoon prettige professional waarmee het ook achter de schermen fijn werken is.

Jolanda Jansen

Directeur AHOY

Niels is an amazing performer and also a real gentleman.

Shakira