Niels Houtepen

Corporate illusionist
HomeBiografieLezingenFoto’s en video’sBlogContact
Home
Biografie

Biografie

Als dagvoorzitter/presentator en tijdens zijn live act zet Niels Houtepen (1984) eigentijdse illusies en bizarre mind-experimenten in om zijn publiek te verwonderen, aan het denken te zetten en met elkaar te verbinden.

Carrière

In het entertainmentvak heeft Niels zowel in als buiten de spotlights altijd zijn dromen nagejaagd en hij wil anderen zover krijgen om dit ook te doen. Naast het geven van live presentaties, maken van TV programma’s en live shows heeft Niels ook altijd een passie gehad voor het bedenken en creëren van entertainment concepten in de breedste zin van het woord. Achter de schermen was en is hij als ondernemer, producent en creative betrokken bij allerlei mediaconcepten, tv-programma’s en publieksevenementen. Zo was Niels mede-verantwoordelijk voor de creatie van Inspiration 360: het grootste inspiratie-event voor professionals, waar de Amerikaanse vice-president Al Gore en Sir Richard Branson in 2016 aan meewerkten. Daarnaast bedacht Niels het magisch-educatieve Wonder School, wekelijks te zien bij RTL Telekids. Het concept is er een van Just Media Group, waar Niels als Creative Director tot aan februari 2017 verbonden was. Sinds het voorjaar is Niels achter de schermen werkzaam voor TRIBE Company.

Successen

Daarnaast bedacht Niels het magisch-educatieve Wonder School, wekelijks te zien bij RTL Telekids. Het concept is er een van Just Media Group, waar Niels als Creative Director tot aan februari 2017 verbonden was. Vanaf 2017 was Niels 2 jaar lang eindverantwoordelijk voor new business en partnerships binnen TRIBE Company en was in deze rol onder meer betrokken bij Vrienden van Amstel LIVE en Marco Borsato in De Kuip. Sinds 1 september 2019 heeft hij naast zijn artistieke carrière ook achter de schermen weer volledig het zelfstandig-ondernemerschap omarmd als founder van het concept & matchmaking label Brandconnection.

"Niels was absoluut onze reddende engel in een paar situaties. Hij heeft het fantastisch gedaan en het was geweldig dat hij zo flexibel en professioneel was. Volgend jaar willen we hem er heel graag weer bij hebben! Als rapportcijfer geven hem een 9+"
- Women in Sales Awards
"Iedereen heeft enorm genoten afgelopen dinsdag, van de lunch en het optreden van Niels. Zijn verhaal was mooi in het verlengde van de insteek van deze dag. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. Tevens heb ik de samenwerking als zeer prettig ervaren! Alles is naar wens geweest😊"
- Marketing LINDA
"Niels heeft het fantastisch gedaan, en we hebben veel positieve feedback gehad!"
- Reinsurance Group of America Home
"De dag van het symposium is ontzettend goed verlopen, we hebben vele positieve reacties ontvangen. Ook de bijdrage van Niels Houtepen hierin was goed en alles is prima verlopen. Het was heel mooi om het jubileum van het symposium met deze act op een feestelijke en wonderbaarlijke manier af te sluiten. We hebben veel lovende reacties ontvangen, ook van de kijkers via de livestream."
- Bureau Wetenschappelijk Onderzoek
"Mede dank zij Niels bijdrage kijken we terug op een zeer geslaagde editie van GX Connect. We ontvingen al vele spontane en positieve reacties op zijn bijdrage gisteren."
- GX Software
"Het was een spectaculair begin van een mooie avond."
- Rabobank Uden Veghel
"Niels wist op een leuke manier de inhoud van de voorgaande presentatie in zijn verhaal te verweven."
- SAP Nederland B.V.
"De dag was prima, met Niels als absolute topper als afsluiting van de dag. De voorstelling was erg goed met regelmatig linken naar het werken in het algemeen, processen en veranderingen. De mensen hebben vol bewondering de voorstelling gevolgd. Iedereen was enthousiast."
- Reclassering Nederland
"Wij vonden het superleuk!! Een dikke vette 10 voor Niels. Hij heeft gedaan wat hij beloofde, verwonderen, aanzetten tot, verbinden. Echt heel leuk. Het publiek heeft ademloos gekeken en meegedaan, en geloof me, dat is al een prestatie op zich ;-)."
- Griffie gemeente Leeuwarden

Niels Houtepen als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Niels Houtepen en sprekersbureau Quality Bookings