Niels Houtepen

Corporate illusionist
HomeBiografieLezingenFoto’s en video’sBlogContact
Home
Corporate show op maat

Corporate show op maat

Wat is de overeenkomst tussen bizarre eigentijdse illusies en scherpe zakelijke  inzichten? Verwondering vormt in beide gevallen het vertrekpunt, zegt illusionist Niels Houtepen. Met impactvolle corporate liveshows trekt deze prijswinnend magician momenteel volle zalen in het bedrijfsleven en zet hij de zakelijke markt compleet op zijn kop.

Verwondering in het bedrijfsleven

In de ogen van de corporate illusionist is verwondering de basis voor elke passie. Want hoewel we na ons achtste levensjaar vaak niet meer in wonderen geloven, is het precies wat we nodig hebben om te blijven groeien. Zelfs op de meest nuchtere ondernemersneuzen zet verwondering een magische bril.

Niels weet zijn publiek dan ook als geen ander met illusies te laten twijfelen aan wat het waarneemt. Dat gaat verder dan een klassieke goocheltruc alleen. Een goed uitgevoerde illusie slaatbruggen, start creatieve processen en brengt mensen in beweging. En laat de gedachten van de toeschouwers – al is het maar voor éven – ontsnappen aan gebaande paden en vaste kaders.

Corporate liveshow met zakelijke impact

Het geheim van de succesvolle corporate shows schuilt deels in de veelzijdige achtergrond van de illusionist.

Niels is niet alleen gerenommeerd illusionist, maar heeft de afgelopen 20 jaar succesvol zijn weg gevonden achter de schermen als ondernemer, Creative, netwerker. Hij was creatief directeur van media bedrijf Just Media Group en verantwoordelijk voor partnerships en new business binnen TRIBE Company, producent van onder meer Vrienden van Amstel LIVE en Marco Borsato in De Kuip. Door deze posities heeft Niels veel affiniteit met marketing en sales en teamprocessen. Daarnaast geniet hij ook bekendheid als specialist in neurolinguïstisch programmeren, beïnvloeding en hypnose.

Elementen uit al deze disciplines smelten naadloos samen in zijnmaatwerk shows die speciaal op het bedrijfsleven zijn afgestemd. Met magie, suggestie en zelfs met elementen uit de marketing kruipt de illusionist schijnbaar moeiteloos in de hoofden van zijn publiek. Paranormale begaafdheid is daar naar eigen zeggen niet voor nodig.

Het resultaat is een unieke vorm van zakelijk entertainment die zich in geen enkel conventioneel hokje laat vatten. Elke corporate liveshow is op maat afgestemd en daarmee persoonlijk, uniek en relevant voor de organisatie en het publiek. Bijzondere illusies en mind-experimenten staan garant voor een impactvol optreden waar een merk, thema, doelgroep of kernwaarden centraal staan.

Unieke bedrijfsvoorstelling op maat

Tijdens elke show zet Niels graag bewezen acts in om zijn publiek aan het denken te zetten met scherpe zakelijke inzichten. Zelf succesvol ondernemer, is hij gefascineerd door het ondernemerschap en weet hij exact wat er speelt bij bedrijven; van het MKB tot grote corporates. Door het maatwerk karakter van zijn podiumformule raakt hij de toeschouwers recht in het hart en legt hij met interactieve momenten de verbinding tussen de thema’s en de doelgroep.

Kortom: Niels speelt in feite niet zijn eigen show, maar die van de opdrachtgever. Jaarlijks speelt de corporate illusionist op deze manier tal van voorstellingen op congressen, seminars en bijzondere evenementen. Zijn betekenisvolle boodschap blijft lang hangen, zodat een bedrijf méér uit de voorstelling haalt dan alleen een leuke middag.

Lezingen

Corporate show op maat
De kracht van verwondering
Lezingen overzicht
"Niels was absoluut onze reddende engel in een paar situaties. Hij heeft het fantastisch gedaan en het was geweldig dat hij zo flexibel en professioneel was. Volgend jaar willen we hem er heel graag weer bij hebben! Als rapportcijfer geven hem een 9+"
- Women in Sales Awards
"Iedereen heeft enorm genoten afgelopen dinsdag, van de lunch en het optreden van Niels. Zijn verhaal was mooi in het verlengde van de insteek van deze dag. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. Tevens heb ik de samenwerking als zeer prettig ervaren! Alles is naar wens geweest😊"
- Marketing LINDA
"Niels heeft het fantastisch gedaan, en we hebben veel positieve feedback gehad!"
- Reinsurance Group of America Home
"De dag van het symposium is ontzettend goed verlopen, we hebben vele positieve reacties ontvangen. Ook de bijdrage van Niels Houtepen hierin was goed en alles is prima verlopen. Het was heel mooi om het jubileum van het symposium met deze act op een feestelijke en wonderbaarlijke manier af te sluiten. We hebben veel lovende reacties ontvangen, ook van de kijkers via de livestream."
- Bureau Wetenschappelijk Onderzoek
"Mede dank zij Niels bijdrage kijken we terug op een zeer geslaagde editie van GX Connect. We ontvingen al vele spontane en positieve reacties op zijn bijdrage gisteren."
- GX Software
"Het was een spectaculair begin van een mooie avond."
- Rabobank Uden Veghel
"Niels wist op een leuke manier de inhoud van de voorgaande presentatie in zijn verhaal te verweven."
- SAP Nederland B.V.
"De dag was prima, met Niels als absolute topper als afsluiting van de dag. De voorstelling was erg goed met regelmatig linken naar het werken in het algemeen, processen en veranderingen. De mensen hebben vol bewondering de voorstelling gevolgd. Iedereen was enthousiast."
- Reclassering Nederland
"Wij vonden het superleuk!! Een dikke vette 10 voor Niels. Hij heeft gedaan wat hij beloofde, verwonderen, aanzetten tot, verbinden. Echt heel leuk. Het publiek heeft ademloos gekeken en meegedaan, en geloof me, dat is al een prestatie op zich ;-)."
- Griffie gemeente Leeuwarden

Niels Houtepen als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Niels Houtepen en sprekersbureau Quality Bookings