Niels Houtepen

Corporate illusionist
HomeBiografieLezingenFoto’s en video’sBlogContact
Home
De kracht van verwondering

De kracht van verwondering

Het is iets dat tot ons achtste levensjaar een vanzelfsprekendheid is… En dat daarna langzaam lijkt af te brokkelen. Na die tijd projecteren we onze overtuigingen steeds vaker op het nu. We oordelen en creëren zo onze eigen werkelijkheid. We laten geen ruimte meer voor dat cadeau aan onszelf of aan de ander. Dat cadeau dat we tot ons achtste nog keer op keer wisten uit te pakken. Het cadeau van verwondering.

In zijn keynote over de kracht van verwondering deelt Niels Houtepen naast zijn passie voor het onderwerp ook waardevolle inzichten. De meester illusionist en expert op het gebied van gedragsbeïnvloeding reikt zijn publiek vanaf het podium een aantal exclusieve tools aan om zelf weer te leren verwonderen.

Zo demonstreert hij hoe je andermans keuze op positieve wijze kunt beïnvloeden. Maar ook hoe je ogenschijnlijk gedachten kunt lezen en hoe je een discussie in een creatief of dealmaking proces kunt beslechten. Bijvoorbeeld met een illusie waarbij je water in ijs verandert, zonder dat het daar een nacht voor hoeft te vriezen…

Uiteraard gaat verwondering op de werkvloer verder dan de inzet van illusies of gedachtenexperimenten. Verwondering gaat ook over zaken als oprechte aandacht en verbinding maken met de ander… Een verwonderaar weet die ander namelijk op positieve en soms zelfs magische wijze te verrassen. Er schuilt een verwonderaar in ieder van ons…

Lezingen

Corporate show op maat
De kracht van verwondering
Lezingen overzicht
"Niels was absoluut onze reddende engel in een paar situaties. Hij heeft het fantastisch gedaan en het was geweldig dat hij zo flexibel en professioneel was. Volgend jaar willen we hem er heel graag weer bij hebben! Als rapportcijfer geven hem een 9+"
- Women in Sales Awards
"Iedereen heeft enorm genoten afgelopen dinsdag, van de lunch en het optreden van Niels. Zijn verhaal was mooi in het verlengde van de insteek van deze dag. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. Tevens heb ik de samenwerking als zeer prettig ervaren! Alles is naar wens geweest😊"
- Marketing LINDA
"Niels heeft het fantastisch gedaan, en we hebben veel positieve feedback gehad!"
- Reinsurance Group of America Home
"De dag van het symposium is ontzettend goed verlopen, we hebben vele positieve reacties ontvangen. Ook de bijdrage van Niels Houtepen hierin was goed en alles is prima verlopen. Het was heel mooi om het jubileum van het symposium met deze act op een feestelijke en wonderbaarlijke manier af te sluiten. We hebben veel lovende reacties ontvangen, ook van de kijkers via de livestream."
- Bureau Wetenschappelijk Onderzoek
"Mede dank zij Niels bijdrage kijken we terug op een zeer geslaagde editie van GX Connect. We ontvingen al vele spontane en positieve reacties op zijn bijdrage gisteren."
- GX Software
"Het was een spectaculair begin van een mooie avond."
- Rabobank Uden Veghel
"Niels wist op een leuke manier de inhoud van de voorgaande presentatie in zijn verhaal te verweven."
- SAP Nederland B.V.
"De dag was prima, met Niels als absolute topper als afsluiting van de dag. De voorstelling was erg goed met regelmatig linken naar het werken in het algemeen, processen en veranderingen. De mensen hebben vol bewondering de voorstelling gevolgd. Iedereen was enthousiast."
- Reclassering Nederland
"Wij vonden het superleuk!! Een dikke vette 10 voor Niels. Hij heeft gedaan wat hij beloofde, verwonderen, aanzetten tot, verbinden. Echt heel leuk. Het publiek heeft ademloos gekeken en meegedaan, en geloof me, dat is al een prestatie op zich ;-)."
- Griffie gemeente Leeuwarden

Niels Houtepen als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2021 - Niels Houtepen en sprekersbureau Quality Bookings